De groenste fiets nu ook in Nederland

Waterstof als ultiem opslagmiddel voor zonne- of windenergie, maakt dat de waterstoffiets de titel "groenste fiets" kan dragen. Dick van Goch van DIVAGO is de eerste Nederlander die rond rijdt op de waterstoffiets. Niet geheel toevallig is hij ook de handelsagent voor Pragma Mobility, het Franse bedrijf dat de Hydrogen Bike produceert.

"De infrastructuur voor waterstoffietsen staat nog in haar kinderschoenen. In Nederland is er bijvoorbeeld nog geen vulstation voor fietsen. Ik ben ervan overtuigd dat we hier als innovatief land binnenkort grote stappen in gaan maken. Het is nu nog even pionieren met deze waterstoffiets, maar dit is wel de toekomst voor milieuvriendelijk fietsen met trapondersteuning. 

Er lopen al diverse projecten in Nederland met waterstofbussen en -auto's. De volgende stap is nu deze fiets. Bedrijven, gemeentes en provincies kunnen zich onderscheiden op ecologisch en milieuvriendelijk vlak door nu in te stappen."

1/3

01.07.2020 Launch Event 

De Alpha waterstof-fiets kende vandaag een geslaagde introductie in Nederland. Het Launch Event in het H2 Lab van de HAN in Arnhem bood plaats aan 40 belangstellenden. Na de aftrap door vertegenwoordigers van Alles over Waterstof en de HAN was het aan Guillaume Le Berre, Managing Director van Pragma Mobility, om zijn bedrijf te presenteren.

 

Dick van Goch ging hierna verder in op de werking van de groene fiets. De Alpha waterstof-fiets stond al die tijd geduldig te wachten onder een wit doek, dat vervolgens door een gezamenlijke inspanning van Guillaume Le Berre, Frank Mietes en Dick van Goch werd weggehaald. Het vullen van fiets werd gedemonstreerd door Guillaume waarvoor hij gebruik maakte van een fles waterstof van Linde en Deodrive, en van de HyLight vulslang van Pragma.

 

Daarna was het aan de aanwezigen om de fiets te proberen op een uitgezet testparcours buiten. De meeste testers waren aangenaam verrast door de goede trapondersteuning en de wendbaarheid van de Alpha. Het relatief hoge gewicht van de fiets (32 kg) werd hierbij totaal niet als zodanig ervaren. De Alpha waterstof-fiets is vanaf nu verkrijgbaar.

 

Een volgende mogelijkheid om de fiets te testen is op 7 juli op de Automotive Campus in Helmond.

In de media:
klik op de afbeeldingen

20200701_artikel-Waterstofmagazine.png
24062020_video-eindhovens-dagblad.png
02102019_artikel-De-Ingenieur.png
22062020_artikel_gelderlander.png
26062020_artikel_gelderlander.png
08072020_Bij Rabbering NPO2Dick van Goch
00:00 / 05:34
09072020 Bij Frank Dane 538 in de ochtendDick van Goch
00:00 / 03:12

© 2023 by Strategic Consulting. Proudly created with Wix.com